Eфектът от използване на уредите Power Plate върху костната система и намаляване на теглото при жени!

Eфектът от използване на уредите Power Plate върху костната система и намаляване на теглото при жени!
7 August 2020

Подсилване на костната система и цялото тяло чрез вибрационни технологии

 

  

Изследване ефекта от използване на уредите Power Plate върху костната минерална плътност, мускулния тонус и сила, и намаляване на теглото при жени след менопауза.

 

Резюме на научно изследване, публикувано в „Journal of Bone and Mineral Research“ (Vol. 19 (3), 2004), с автори Sabine Verschueren, Machteld Roelants, Christophe Delecluse, Stephan Swinnen, Dirk Vanderschueren and Steven Boonen, проведено в Katholieke Universiteit Leuven, Белгия.

 

Проучването показва, че тренировките с уредите Power Plate спомагат за увеличаване на костната плътност в тазобедрената област с 1,5%, както и повишават мускулната издръжливост и подобряват стойката при жени във възрастта след менопауза.

 

Резултатите от това изследване са добра новина за прогресивно застаряващото население и произтичащите от това проблеми – остеопороза, влошаване на стойката и баланса на тялото, костни фрактури и трудно и непълно възстановяване след падане. Нарастващата продължителност на живота за съжаление води до повишена заболяемост от остеопороза. Всяка година милиони хора по света претърпяват фрактури поради намалена костна плътност. 1 от 3 жени и 1 от 8 мъже ще пострадат по някакъв начин от остеопороза тази година. В САЩ 2,8 милиона души (от които 80% са жени) страдат от някаква форма на остеопороза, 1 милион други хора са само диагностицирани, а 1,8 милиона дори не подозират, че страдат от намалена костна плътност.

 

Началните проучвания на тренировки с Power Plate показват повишена издръжливост в контролната група. Прилагането на вибрационни технологии на цялото тяло спомага на мускулите да се свиват и разпускат между 30 и 50 пъти в секунда, дори само при стоене върху уреда без допълнителни движения.

 

Методология

В изследването са включени 90 жени на възраст между 58 и 70 години, като участничките са разделени в 3 групи:

 • Тренировки за цялото тяло 3 пъти седмично по 30 минутни сесии с Power Plate, динамични и статични упражнения за горната част на бедрата и ханша (например клекове и напади);
 • Стандартни тренировки с тежести 3 пъти седмично по около 1 час, с разгряване в началото на тренировката и разтягане в края;
 • Контролната група не прави никакви физически упражнения.

 

Групата, тренирала с Power Plate, прави 30-минутни динамични и статични упражнения за горната част на бедрата и ханша. За по-добра проследяемост на прогреса започват с по-леки и плавно преминават към по-интензивни тренировки:

 • Плавно увеличаване на времетраенето на самата тренировка;
 • Увеличаване на броя упражнения;
 • Скъсяване на времето за почивка между отделните сесии за една тренировка време;
 • Увеличаване честотата на вибрациите от 35Hz на 40Hz;
 • Повишаване на амплитудата от ниска на висока.

 

Другата група, прилагали стандартни тренировки с тежести, изпълняват упражнения за 1 час с отделно време за разгряване на мускулите и разтягане след тренировка.

 

Резултати

При групата на трениралите с Power Plate се наблюдава значително подобряване на общото състояние – издръжливостта в горната част на бедрата е повишен с 16%, а костната плътност в ханша е нараснала с 1,5%. Наблюдава се цялостно подобряват стойката и баланс на тялото, повишаване на мускулния тонус и стягане на самите мускули, както и намаляване на теглото и мастните натрупвания.

Както е доказано и при предишни проучвания, свързани с тежести и костната система, стандартните тренировки забавят намаляването на костната плътност.

При контролната група се наблюдава продължаваща загуба на костна плътност.

 

Изводи

Тренировките с Power Plate доказано:

 • Повишават костната минерална плътност;
 • Е приложим метод за обратима борба със загубата на костна плътност и елиминиране на остеопорозата;
 • Е достъпна за широк кръг хора технология за предотвратяване на падания и фрактури;
 • Повишава издръжливостта;
 • Подобрява баланса и равновесието на тялото;
 • Подобрява цялостната стойка на тялото;
 • Спомага за отслабване;
 • Подобрява цялостното здравословно състояние.

 

За повече информация относно закупуването на собствен уред на Power Plate, моля свържете се с нас или ни изпратете запитване:

Димитър Моллов

0888 601513

mitko@santebg.com

Вълшебна Коледа с Гатино

Усещане за романтика и Париж

read more

Млади завинаги с Гатино!

Млади завинаги с GATINEAU! 89год. опит и награди за най-добра козметика. Френска, професионална, козметична марка GATINEAU - синоним на елегантност и изтънченост.

read more

Време е да почистим тялото отвътре! Красотата отново е при нас с програма DETOX.

Препоръчано от SANTE BG! Как да се избавим от няколкото килограма в повече през последните години, досадният запек, коремната болка, главоболието и неспокоения сън.

read more

Хит за лято 2020 - Модерна и сигурна слънцезащита от ...

Никога преди кожата ви не е била така добре защитена. Иновацията в слънцезащитата „ЗЛАТНО ДОКОСВАНЕ”, направи възможното с най–висок клас продукти. Прочети още и разбери, коя е марката.

read more

Открийте изцяло нова грижа за кожата с този крем серум две в едно ...

Разкрийте младостта и естествения блясък на кожата си с един-единствен жест!

read more

14 изненади от Санте БГ преди Коледа

В навечерието на най-светлите празници от годината екипът на Санте БГ подготви 14 изненадващи продукта в "ПредКоледна разпродажба" от 13-ти до 15-ти декември. В името на красотата и за да удовлетворим желанието ви да притежавате повече от любимите кремове, маски, и други разкрасяващи продукти от "СантеБГ" ще ви предоставим специална отстъпка в трите дни на разпродажба.

read more

ALKESSENCE - 100% чиста и високо алкална йонизирана вода за здравето на кожата на лицето!

Световни експерти по йонизация на водата и учените от Gatineau представиха най-новата патентована технология за превръщане на водата в чиста, стабилна и високо алкална, йонизирана течност.

read more

Незабавно възстановяване на кожата след лятото с Nutriactive™

С последните слънчеви лъчи забеляваме как се е променила кожата ни. Повече от от 70% от хората  я усещат суха, дехидратирана и уморенa. Нутриентите са „храната“ от която има нужда нашата кожа. Nutriactive™ е най-актуалният крем за този преходен сезон.

read more

Молекулата на младостта Мелатоженин само в продуктите на Gatineau-Paris

Последните проучвания показват, че благодарение на молекулата Мелатоженин в продуктите на Gatineau състоянието на кожата е подобрено с близо 78%, а еластичността и видимо по-гладката и блестяща кожа е върнала своя младежки вид със 70 до 76%.

read more

Кои са най-поръчваните маски за лице това лято?

Лятото е сред най-желаните сезони. За кожата обаче те представляват голям проблем. Представяме ви три от най-използваните и привлекателни маски за лице през това лято.

read more

Хидратация, антиейдж и 100% слънцезащита за лятото. Вижте съветите на специалистите от Санте БГ

Облаците и прозорците спират само една част от UV радиацията. Специалистите от Санте БГ съветват да включите в ежедневната грижа за кожата продукт с висок слънцезащитен фактор, в допълнение към основната грижа.

read more

Коктейл - представяне на новите продукти от Санте БГ

За красотата няма граници и възраст. Това беше темата на коктейла, който събра партньори, приятели и гости на "Санте БГ" за премиерата на новите продукти от Gatineau-Paris и утвърдените линии на Germaine de Capuccini - Барселона.

read more

Донна Тодорова: Красотата няма възраст, а възрастта вече не е табу

Известната френска козметична марка Gatinea печели нови последователи в България, благодарение на Донна Тодорова, която стана лице в новата фотосесия за България. Донна разказва повече за историята и работата си с популярната козметична компания.

read more

Историята на моята кожа или как да преобърнем признаците на стареене в наша полза

Ново откритие в Епигенетикатa повлиява на поведението на гените и видимото забавяне на процеса на стареене. На базата на тези открития учените от GERMAINE DE CAPUCCINI създадоха новият, дълбоко подхранващ, високоинтензивен крем TIMEXPERT SRNS PRO 60 +.

read more

Решение за вашата силно чувствителна кожа - B-Calm експертна дермо линия от GERMANIE de CAPUCCINI

Над 60% процента от жените и над 30% от мъжете имат чувствителна и реактивна кожа, която реагира силно, както при употреба на традиционни козметични продукти, така и при допир с вода или смяна на сезоните. Какви са признаците за това и какво е решението?

read more

Вижте от какво се нуждае мъжката кожа СЕГА, за да бъде здрава и свежа.

Грижата за кожата на лицето е от важно значение за силния пол. Все повече мъже отделят време както за спорт, така и да поддържат свеж вид на лицето си. Но, за да се постигне това, от какво се нуждае мъжката кожа? Специалистите от Санте БГ споделят няколко...

read more

САНТЕ БГ стартира конкурса "Ново Лице". Участвай и спечели

Да открием най-естественото и красиво лице "без фотошоп" - това е основната цел на първия конкурс, който Санте БГ стартираме, за да покажем, че все повече българки се придържат към световната тенденция да бъдат с натурални и без много грим лица.

read more

Germanie de Capuccini сред топ марките на Космопроф в Болоня

За поредна година испанската козметична компания Germanie de Capuccini присъства на световното изложение за красота "Космопроф" в Болоня, Италия, което се проведе от 15-ти до 18-ти март тази година. Силен интерес марката предизвика с линията Germaine Sun Lover, новата серия...

read more

Вижте кои са топ продуктите за почистване на лицето

След проведен експеримент с жени, които един месец не почиствали кожата на лицето си резултатите били фрапиращи. Изследването на специалистите показало, че .... В днешната статия специалистите от Санте БГ ще ви дадат основни насоки за правилното почистване на кожата и продукти за по-добри резултати.

read more

Как да хидратирате кожата си? 5 продукта, които ще ви помогант

Посрещаме един от най-женските месеци в годината МАРТ с темата за хидратацията на кожата. Първите признаци, че трябва да вземем превантивни мерки са чувството на опъване, липса на комфорт, сухота и дехидратация. Вижте какво препоръчват специалистите от Санте БГ.

read more

ДА - на здравата кожа! Ето как да я постигнете и поддържате

Използвайте тези, които са подходящи за вашия тип на кожата, възраст, и според сезона. Специалистите от Санте БГ ще ви консултираме онлайн за това кой козметичен продукт и от коя марка са най-подходящи за вас и вашия тип кожа.

read more

5 причини, които съсипват кожата ви и как да се предпазите!

Дали стресът и замърсяването влияят на кожата ви? Да! Те „побъркват“ кожата ви. Най-често срещаното мнение е, че за външния вид на човека ключово значение има неговият ген. Всъщност причните са други. Вижте 5 от тях, които подбрахме за вас.

read more

Защитете кожата си в студеното време

Всичко, което трябва да знаете за грижата за кожата през зимата

read more

Маските за лице - най-добрият приятел на кожата при смяна на сезоните

Типът на кожата е определящ каква маска и колко често да се използва

read more

За какво се ползва Power Plate и как работи?

Пълна тренировка за по-малко от 15 минути благодарение на Power Plate уредите - световна иновация в областта на грижата за здравето.

read more

Germaine de Capuccini - световен бранд професионална козметика с произход Испания

Испанската марка Germaine de Capuccini се предлага в 85 страни и в над 20 000 СПА центрове и салони по света.

read more

Gatineau Paris - експертът в антиейдж козметиката

"Гатино Париж" комбинира естествени съставки със съвременните биотехнологии, за да създаде иновативни козметични продукти. Световен експерт в грижата за по-млада и естествено изглеждаща кожа.

read more
Pazaruvaj.com Pazaruvaj - Надежден помощник за покупки